Kā dzīvot harmonijā ar dabas ritmiem NOVEMBRĪ

Foto – Pixabay

Lietas, kas novembrī svarīgas: dzeltenās krizantēmas; košs lietussargs; mandeļu pieniņš; kefīrs; sviests; auksta duša ausīm; skropstas un uzacis; zaļā tēja; miegs; pastaigas telpās; adāmadatas; uguns enerģija.

Samazināt ūdens enerģiju
Pēc ķīniešu kalendāra Sja, novembris ir pirmais ziemas mēnesis. Ūdens enerģijas spēks pieaugs, bet Uguns enerģija – noplok. Cilvēki kļūst jutīgāki pret aukstumu, komunicēšanās ir apgrūtinātāka, bet no rītiem negribas celties un kāpt laukā no gultas. Lai pavājinātu Ūdens stihijas enerģiju, mājas interjeru (īpaši ziemeļu puses telpas) ieteicams papildināt ar uguns krāsām (jebkuriem sarkanajiem toņiem) un zemes krāsām (brūnajiem toņiem). Tā var būt glezna, paklājs vai pārklājs, aizkari – jebkas.

Foto – Pixabay

Sava saulīte
Lai arī šogad būtu grēks sūdzēties par rudeni, dienas tik un tā nepielūdzami kļūst īsākas, un drīz arī saule debesīs būs redzama arvien retāk. Taču neviens nevar liegt ienest savās mājās mazas saulītes – košos krizantēmu ziedus. Japānā krizantēmas simbolizē sauli un labklājību. Austrumos dzīvojošās tautas ir pārliecinātas – ienesot mājās krizantēmas – īpaši baltās un dzeltenās – un priecājoties par krāšņajiem ziediem, cilvēks izjūt mieru un apgarotību. Un atvadas no rudens neaptumšos ne nogurums, ne depresija.

Nedaudz kefīra nierēm
Nav patīkami no rīta pamosties ar tumšiem lokiem un maisiņiem zem acīm. Turklāt ļoti bieži tie liecina ne tikai par regulāru neizgulēšanos, bet arī nieru un sirds disfunkciju vai pat slimību. Šādos gadījumos, lai pastiprinātu šķidruma izvadīšanu no organisma, ļoti ieteicams ikdienas ēdienkarti papildināt ar 1–2 glāzēm liesa kefīra. Kefīra diēta ieteicama arī cilvēkiem ar lieko svaru un diabētiķiem.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā!

Pievienot komentāru